Oddvar Håland, Compendia

Internett var en sjelden kuriositet, og de færreste så behovet for digitale systemer, da Oddvard Håland etablerte Compendia. Nær 30 år senere takker han av som administrerende direktør i et teknologi- og rådgivningsselskap som har store deler av Norges arbeidsstokk som nedslagsfelt.
– Digitaliseringen hadde ikke fått fotfeste da vi startet opp i 1993, og jeg skal ærlig innrømme at det gikk litt trått de første årene. Det var først på 2000-tallet at digitaliseringen i bedriftsmarkedet begynte å ta av, forteller Oddvar Håland.

1 million brukere

– Det har vært en spennende reise å gå fra å være «en sjel og ei skjorte» til å omsette for 60 millioner kroner. Jeg er stolt over at vi har turt å gjøre ting utover normalen, og at vi likevel har tjent gode penger hvert kvartal siden 1995. I dag har bedriften på Bryne kunder over hele landet, og leverer blant annet til alle de største helseforetakene. – På daglig basis bruker 1 million arbeidstakere Compendias løsninger, og ved årets tariffoppgjør var det like mange fagforeningsmedlemmer som benyttet det digitale avstemningssystemet vårt. Målet er å forenkle arbeidsdagen til kundene våre, og vi jobber hele tiden for å finne nye løsninger gjennom digitalisering, sier Håland. I 2018 tok Håland og hans ansatte nok et stort, digitalt steg.

Fremtidens arbeidsliv

Ved hjelp av teknologi fra Boost AI utviklet Compendia sin egen chatbot – HR-Henry; et dataprogram som bruker kunstig intelligens til å tolke og gi respons på skriftlige meldinger, for eksempel spørsmål knyttet til arbeidsrett. Fire år senere er Bryne-bedriften størst innen chatbot for fagforeninger, samt en tung aktør innen HR-chatbot for privat og offentlig sektor. – Vi mener at kunstig intelligens vil spille en betydelig rolle i fremtidens arbeidsliv. Her skal Compendia lede an, og vi har allerede startet reisen mot sikker maskinlæring innen medlemssegmentet. På sikt skal også HR-faget revolusjoneres. Når Oddvar Håland nå skal tre av som administrerende direktør, foregår rekrutteringen på mer tradisjonelt vis.

Arven etter Håland

Jakten på en etterfølger ledes av HR-direktør Mette Mowinckel og konsernsjef Arne Mjøs i morselskapet Itera.
– Med Oddvar ved roret har Compendia over alle år hatt en sterk markedsposisjon, fornøyde kunder, gode leveranser, innovativ produktutvikling, og en stabil, organisk vekst. Vi skal fortsette å gjøre de tingene vi gjør bra, samtidig med å utvikle det uforløste potensiale i samspillet med Itera, sier Mjøs.
Oddvar Håland går inn i Compendias styre, samtidig som han skal fokusere på salg og forretningsutvikling innen organisasjonsmarkedet og andre markeder i samspill med Itera. Han vil også jobbe strategisk med utvidelse av Itera i Stavanger-regionen hvor stadig flere kunder er lokalisert.
–Jeg gleder meg til å gi stafettpinnen videre til ny leder som kan fortsette den gode utviklingen av Compendia. Selv om det blir en stor overgang, er det også en stor mulighet for meg å fokusere mer strategisk på vekstområder for Compendia og konsernet, forteller den avtroppende direktøren.
– Jeg er sikker på at det finnes et klokt hode i regionen vår som kan videreutvikle verdens gildeste arbeidsplass, legger han til.

Kontaktinformasjon:

Oddvar Håland
Administrerende direktør 
906 15 716
oddvar.haland@compendia.no 

Arne Mjøs
Styreleder Compendia/konsernsjef Itera
905 23 172
arne.mjos@itera.com

Me snakkes snart!

ME snakkes snart!!