Sonja Marie er en av sju sertifiserte arbeidsmiljøledere i Norge

Sonja Marie Skår i Compendia er den sjuende personen i landet som kan smykke seg med tittelen «sertifisert arbeidsmiljøleder».

Sertifiseringen er internasjonal og gir kunnskap og kompetanse om arbeidsmiljøledelse i henhold til ISO 45001. Dette kan være risikoforhold i arbeidsmiljøet, god sikkerhetskultur og reduserte risikoforhold på arbeidsplasser. For Sonja Marie var denne sertifiseringen et naturlig steg å ta.
– Jeg var allerede sertifisert som kvalitetsleder og hadde lyst til å ha enda en fot å stå på, sier Sonja Marie selv.

– Stas å være en av sju

Sertifiseringskurset var i regi av Kiwa, men selve sertifiseringen står det uavhengige akkrediterte sertifiseringsorganet Norsk Sertifisering AS for.
Etter et 80-timers kurs, en god del timer selvstudium og en bestått hjemmeoppgave, var det klart for eksamen med både muntlig og skriftlig del. I tillegg måtte erfaring og kompetanse grundig dokumenteres.
– Det var mye jobb, så jeg var kjempeglad da jeg bestod eksamenen, og så er det jo stas at jeg er den sjuende personen i landet til å få akkurat denne sertifiseringen, sier en stolt og fornøyd arbeidsmiljøleder.

Profilbilde av kvalitetsrådgiver Sonja Marie Skår.

– Får bedriftene til å tenke nytt

Sonja Marie stortrives i jobben i Compendia og er glad for den ekstra kompetansen den nye sertifiseringen gir.
– Jeg har fått et annet blikk på arbeidshelse og et nytt fokus på det psykososiale arbeidsmiljøet. Dette bidrar til at jeg kan få bedriftene til å tenke nytt og være i forkant, sier hun.
En sertifisering innen arbeidsmiljøledelse gjelder for tre år om gangen. For å få fornyet sertifiseringen må Sonja levere dokumentasjon på kompetanseheving og praksis.
– Dette er med på å holde meg på tå hev. Jeg kan absolutt ikke sove i timen, men må holde meg oppdatert, legger hun til.

For å bli sertifisert arbeidsmiljøleder må du ha åtte års relevant yrkeserfaring, derav to år innen arbeidsmiljø, HMS eller beslektede områder. I tillegg må du delta på et godkjent sertifiseringskurs.

Sonja Marie startet som HR-rådgiver i Compendia i 2008. Hun jobber i dag som seniorrådgiver HMS og kvalitet.

Vil du vite mer om om ISO-sertifisering?

Lurer du på noe om sertifisering av bedrifter? Les mer om hvordan Compendia kan hjelpe bedriften din til å bli sertifisert innen disse ISO-standardene:
ISO 14001 – Ta miljøet på alvor
ISO 45001 – Ta arbeidsmiljøet på alvor
ISO 9001 – Ta kvalitet på alvor

SE ALLE ARTIKLENE VÅRE:

Me snakkes snart!

ME snakkes snart!!