Fra papirbunker til heldigitale systemer: – Det har vært en lang reise

For ni år siden var håndbøker og avvikssystemer samlet i store papirbunker. – Vi har fått en enklere hverdag med digitale systemer fra Compendia, sier Anne-Gunn Førde Folkestad i Jæren Industripartner.

Jæren Industripartner smører 1000 smørbrød på en måned, produserer 100.000 paller på et år og er Norges eneste produsent av harde reflekser. De er også en veldig fornøyd kunde av Compendia.

Tilrettelagt arbeid

– Vi er en ordinær arbeidsplass med ekstraordinære ansatte, sier administrasjonsleder Anne-Gunn Førde Folkestad.

I den korte forklaringen skjuler det seg en lang historie om en virksomhet som hver dag gir en meningsfull hverdag til over 100 personer som trenger varig, tilrettelagt arbeid. I tillegg har virksomheten 23 ordinære ansatte, og rundt 30 personer som til enhver tid er innom for å opparbeide seg jobbkompetanse på veien tilbake til arbeidslivet, i tett samarbeid med NAV.

– Vi har mange drømmer her hos oss. Det er fint, sier administrasjonslederen.

Variert arbeidshverdag

Jæren Industripartner leverer tjenester på lik linje med andre bedrifter, men lar tjenester som kan være manuelle, være det.

I håndtverksavdelingen blir det rullet avispapir til tennbriketter. Her blir tråden til refleksene festet av flittige fingrer og banderoler på garn skiftet av nøyaktige hender.

I andre avdelinger er det de store maskinene som rår, enten det er fresing og sveising eller kutting av tre. Med andre ord er det varierte oppgaver for en variert ansattgruppe.

GOD STEMNING: Administrasjonsleder Anne-Gunn Førde Folkestad i Jæren industripartner med ansatt Oddny Førdedal i treavdelingen.

Digitaliserte bæreposer

Også for administrasjonen er det mye som skal holdes styr på til enhver tid. Derfor er administrasjonslederen takknemlig for den digitaliseringsprosessen bedriften har vært gjennom, blant annet hånd i hånd med Compendia.

Da Anne-Gunn Førde Folkestad kom til Jæren Indstripartner i 2015, var alt av administrative systemer skrevet ut på papir og samlet i bæreposer. Her var både håndbøker og avtaler. Behovet for en digitaliseringsprosess var stort.

– Enklere å ha kontroll

For Anne-Gunn kom Compendia inn som en aldri så liten digital engel. I dag har Jæren industripartner personalhåndbok og kvalitet- og avvikssystemer fra Compendia – uten å trenge en eneste plastpose.

– Det har vært en bratt reise, men en reise som var helt nødvendig å gjøre. Systemene fra Compendia har forenklet hverdagen for oss. Når alt er digitalt, er det lett tilgjengelig, og det er mye enklere å ha oversikt og kontroll, sier hun og trekker også fram det positive med å ha en fast kontaktperson som er lett å få tak i.

– I en travel hverdag er vi er helt avhengige av det gode samarbeidet med Compendia. Det fungerer helt supert. Jeg liker spesielt godt at systemet minner meg på hva som må gjøres av oppdateringer hvert år ut ifra hva vi gjorde året før. Det gjør det så mye enklere for oss som har alt for mange baller i lufta, legger administrasjonslederen til.

Utvider med vaskeri

Jæren industripartner er eid av kommunene Klepp, Time og Hå og skal ha en avdeling i hver av eierkommunene. I dag er den mekaniske avdelingen på Bjorhaugsletta på Nærbø og i Time kommune driver bedriften Hulda Kafé i Time bibliotek/Garborgsenteret på Bryne.

Nytt av 2024 er at bedriften har samlet flere avdelinger i et nytt industribygg i Kverneland næringspark i Klepp og fått en stor vaskerikontrakt for Klepp kommune. Jæren industripartner har ønsket seg vaskeri i flere år og i løpet av våren skal det reises et eget vaskeribygg på nabotomta.

– Vaskeriet kan håndtere seks tonn. Avtalen vi har i boks er på to tonn, så her har vi kapasitet å gå på for andre virksomheter, sier Førde Folkestad.

GODT SAMARBEID: Anne-Gunn Førde Folkestad i Jæren industripartner og rådgiver HMSK Morten Rydningen i Compendia har et godt samarbeid. 

Vi forenkler arbeidsdagen din

I Compendia mener vi at de fleste utfordringer kan løses ved hjelp av dyktige konsulenter og solide tekniske løsninger som personalhåndbok, kvalitetssystem eller en chatbot.

Vi ønsker å forenkle arbeidsdagen din slik at du kan blir mer effektiv.
Kjernekompetansen vår er rådgiving innen arbeidslivsjus, HMS og kvalitet.

Personalhåndbok - informasjon, demo eller pristilbud

Send oss noen ord

Felt merket med * må fylles ut.

Blinkende smiley

ME snakkes snart!!

Asset 1

Me snakkes snart!

Me snakkes snart!