Tre ISO-sertifiseringer for Kolly

Kolly er hjelperen som over 2000 kunder er avhengige av hver eneste uke. Med tre ISO-sertifiseringer står de enda stødigere i hverdagslogistikken.
Med over 2000 kunder på kundelista, der alle har minst en levering i uka, er Kolly avhengig av gode systemer og rutiner. Compendia har vært en viktig samarbeidspartner på vei mot tre ISO-sertifiseringer på kort tid

Kollegaen i midten

Kolly er en transportør og grossist i Reitan-gruppen, kort sagt en landsdekkende leverandør av mat, drikke og et stort utvalg andre varer (non-food).

– Vi er den gode kollegaen i midten – den som sørger for at alt er på plass når du trenger det, sier Inge-Peter Myrmoen i Kolly.

Selve Kolly-navnet er bare tre år gammelt, men virksomheten går lengre tilbake – helt tilbake til tidlig 1900-tall og utvidelsen av aviskioskene, som etter hvert ble til Narvesen-kjeden.
I dag har Kolly en variert kundegruppe i hele Norge og leverer alt fra favoritt-champagnen til James Bond, bolleposer, medisiner og feiebrett. Kundene er både bensinstasjoner, hoteller, pizzakjeder og ferjesamband, for å nevne noen.

Før 17. mai var 1600 champagneflasker på Kolly-hjul til bare ett hotell i Bergen. Før fridagene i mai går titusenvis av burgere og burgerbrød ut til burgerkjedene, for ikke å snakke om mengden pølser og is som var på veiene før pinsehelga.

ISO-reisen

For Kolly startet ISO-reisen med et ønske om sertifisering på ISO 22000, som handler om mattrygghet. Kort tid etter kom signalet fra en kunde om at miljøsertifiseringen ISO 14001 var sterkt ønskelig.

– For oss ble det naturlig å i tillegg inkludere ISO 9001. Vi så også at systemene vi hadde ikke ville tilfredsstille detaljkravene i ISO-standardene og at vi trengte noe nytt, sier Inge-Peter Myrmoen videre om hvorfor det ble hele tre ISO-sertifiseringer.

Etter tips fra andre fornøyde Compendia-kunder, tok Inge-Peter kontakt og ba om et møte. Det har han ikke angret på.

TRENGTE NOE NYTT: Inge-Peter Myrmoen i Kolly

Suverene systemer

I dag leverer Compendia både kvalitets- og HMS-systemer med risikostyring, avvikssystem samt personal- og lederhåndbok til Kolly – alt tilgjengelig med app.

– Vi liker Compendia-systemene bare bedre og bedre. De er helt suverene. Når vi noterer et avvik kan vi sette på eier og tiltak. Det fører til mer kontroll og er rett og slett helt magisk, sier en strålende fornøyd Inge-Peter.

Han opplever at systemene passer som hånd i hanske til ISO-standardene, og er helt klar på at det var riktig for Kolly å velge ISO.

– ISO er en internasjonal anerkjent standard. Det er en standard amerikanske hovedkontor kan forholde seg til. Det blir mye enklere, både for kundene våre og for oss, sier Inge-Peter og forteller om da Kolly fikk spørsmål om de hadde detektorer for klapperslanger ved et lager på Vinterbro utenfor Oslo. Hadde de ikke det, kunne kontrakten ryke. Men med ISO-standarden var det lett å vise til den lave risikoen for klapperslanger i Norge og hvilke rutiner virksomheten har mot mulige skadedyr.

– Vi har faktisk hoggormfeller på Vinterbro, selv om de nok først og fremst er beregnet på mus og rotter, som er en skadedyrsrisiko i Norge. Men de vil også kunne ta en klapperslange, sier han og ler.

Profilbilde av kvalitetsrådgiver Sonja Marie Skår.

RÅDGIVER: Sonja Marie Skår seniorrådgiver HMSK i Compendia.

– Vi toppet laget

Compendia har erfarne rådgivere som har fulgt mange bedrifter på veien til ISO-sertifikater. I sertifiseringsprosessen med Kolly har hele rådgivningsteamet for HMSK vært involvert.

– Vi utnyttet de ulike styrkene våre og toppet laget, forteller seniorrådgiver HMSK, Sonja Marie Skår.
Hun og resten av teamet har blitt godt kjent med Kolly.

– Vi må alltid forstå driften av virksomheten og finne ut hvordan akkurat de skal møte kravene som ligger i de ulike standardene, forklarer rådgiveren og legger til at Kolly hadde mye i orden.

– Vi har hjulpet med å systematisere og få på plass de nye systemene, sier Sonja.

– Det har definitivt vært en fin og lærerik reise med kompetanseheving internt, legger Inge- Peter til.

I HELE LANDET: Her leverer Kolly hver uke – alt distribuert fra Vinterbro i Akershus.

– Lite som skal til

Å bli sertifisert i henhold til ISO 14001 startet en tankerekke hos Inge-Peter og Kolly.

– Vi blir aldri ferdige med miljøarbeidet, men nå er vi lengre fremme i skoen, sier han, og fortsetter:
– Vi kjører veldig mye distribusjon, og med mer miljøeffektiv kjøring senker vi både forbruk og utslipp av mikroplast som følge av dekk- og vegslitasje. Vi er også veldig nøye på avfallssortering og er bevisste på hvordan vi håndterer utstyr slik at vi forlenger levetida. Det er så utrolig lite som skal til for å bli bare litt bedre, slår han fast.

Kolly har gjort en rekke miljøgrep som følge av sertifiseringsprosessen, et arbeid som bare vil fortsette framover.

– Revisor forventer at vi skal bli litt bedre for hver gang, og det skal vi bli, sier han, og trekker fram et godt samarbeid med gjengen i Compendia.

– De har vært veldig imøtekommende hele tida, har høy kompetanse og mye erfaring. Kort sagt en meget dyktig gjeng!

Jorunn Erga Steinsland

Digitalmarkedsfører og innholdsprodusent

Jorunn Erga Steinsland

Digitalmarkedsfører og innholdsprodusent

Me snakkes snart!

ME snakkes snart!!