ISO-sertifikat på rekordtid

På under tre måneder var to ISO-sertifikater i boks for Bergen Synergy. – Det var helt gull at vi møtte en bedrift som forstod hva vi trengte, og leverte på det!

I vinter vant Bergens-bedriften en stor anbudskonkurranse i Sverige. Det var bare ett skjær i sjøen: Kunden krevde ISO-sertifisering eller tilsvarende.

– Vi hadde allerede snakket om å bli ISO-sertifisert, men nå måtte vi få det på plass raskere enn planlagt, forteller Rolf Helge Sørensen, leder for Risk Management & Middle Office i Bergen Synergy.

Kjøper kraft fram i tid

Bergen Synergi leverer strøm til bedrifter og offentlig sektor i Norden.

– Vi kjøper kraft for kundene våre mange år fram i tid gjennom porteføljeforvaltning, forklarer Sørensen.

Energi-bedriften ble startet i august 2022, av gründere med lang erfaring fra energibransjen – ingen av oppstarterne hadde mindre enn 20 års erfaring.

Energibedriften har hatt en eventyrlig vekst etter oppstarten med en mangedobling av antall kunder. Dette har ført til et behov for flere folk, bare i 2024 har de ansatt en person hver eneste måned.

Hev seg rundt

Med en stor kontrakt klar til signering måtte bedriften raskt navigere seg rundt i ISO-verdenen.

– VI var i kontakt med flere leverandører, men det var full klaff med rådgiver Morten Rydningen i Compendia. Vi hadde troen på at han kunne gjennomføre prosessen slik vi ønsket, sier Sørensen og legger til:

– Morten forstod vårt behov for en grundig og rask prosess. Han kom til Bergen, flyttet inn i våre kontorer og begynte å jobbe. Det som var så fint, var at vi oppretthold vanlig drift parallelt . Han hadde alt klart og trakk inn relevante personer når det var nødvendig. Det var tydelig at han hadde et godt system i ryggen og steinkontroll på hele prosessen, sier Sørensen og trekker særlig fram ett ord: Løsningsorientert.

I VEKST: Rolf Helge Sørensen, leder for Risk Management & Middle Office, og Geir-Arne Mo, CEO, i Bergen Synergy har opplevd en eventyrlig vekst siden oppstarten i 2022. 

To sertifiseringer

Selv satte Bergen Synergi ISO-sertifisering som høyest prioritet og valgte å kjøre to sertifiseringsprosesser, både ISO 9001 (kvalitet) og ISO 14001 (miljø) parallelt.

– Vi ser i ettertid at vi har laget et system som fungerer for oss og som kan brukes i lang tid fremover. Vi har ansatte som bruker det som oppslagsverk, andre til rapportering av avvik og vi bruker det også ved opplæring av nyansatte, forteller Sørensen.

ISO 9001 var den aller viktigste for Bergen Synergy internt, mens ISO 14001 er en sertifisering som stadig blir mer etterspurt, særlig i offentlige anbudsprosesser, da miljø og bærekraft blir mer vektlagt enn før.

Portrettfoto Morten Rydningen

RÅDGIVER: Morten Rydningen er seniorrådgiver HMS og kvalitet i Compendia. 

– Har virkelig jobba

5. februar 2024 signert Bergen Synergy kontrakt med Compendia. 10. mai var to ISO-sertifikat i boks.

Rådgiver Morten Rydningen er klar på at et slikt tempo krever mye av både Compendia og kunden.

– Bergen Synergy er en veldig kjekk kunde å samarbeide med. De har virkelig jobba for å få dette til, i tillegg er de ekstremt pålogga og erfarne innen sin bransje, skryter Rydningen og forklarer hva hans rolle som rådgiver er i en sertifiseringsprosess:

– Jeg holder kunden i hånda og viser hvordan de kan jobbe i og med håndbøkene våre. En ISO-sertifisering handler om å få på plass gode systemer, og at disse blir brukt av alle i virksomheten, ikke bare av ledelsen og de som jobber med HMS og kvalitet, avslutter han.

Me snakkes snart!

ME snakkes snart!!